O PROSECCU LE MANZANE
Společnost byla založena v 50. letech 20. století. V roce 1958 Osvaldo Balbinot, zakladatel rodiny, společně se svou ženou Elsou zahájil malé podnikání ve vinařství. O několik let později se k nim přidal jejich syn Ernesto. Tak začal sen, který se dnes rozprostírá přes tři generace.
Historie
Již tři generace udržujeme tradici založenou na rodině, lásce a vášni pro víno. Respektujeme to, co nám příroda umožňuje vytvořit, a spolupracujeme s lidmi, kteří sdílejí naše hodnoty – od prvního až po poslední krok výroby.
Každou fázi výrobního procesu osobně sleduje Ernesto spolu se svou ženou Silvanou a jejich dětmi Marcem a Annou. Ti se rozhodli pokračovat v odkazu svého otce a s nadšením se zavázali k tomu, aby tento sen byl stále ambicióznější.
Náš tým
Láska k našemu kraji znamená také závazek k tomu, čemu hluboce věříme. Vinice vyžadují zkušené ruce, péči a vášeň – vlastnosti, které jsou společné celému našemu týmu spolupracovníků.
Náš domov, naše vášeň
V přítomnosti majestátních Dolomit se nachází vinařství Le Manzane, které nese název po oblasti „Manzana“. Toto vinařství představuje jeden z nejpokročilejších bodů regionu v oblasti vinařské kultury.
Naše vinice
Více než 70 hektarů zemědělské půdy v oblasti Prosecco Superiore, kde s láskou pěstujeme hrozny, které poté putují do našeho vinařství, aby nakonec skončily ve vašich sklenkách.
Odrůdy révy
Glera je bílá odrůda hroznů, která tvoří základ Prosecca. Má výhony s oříškovým zbarvením a vytváří velké, dlouhé hrozny se zlatožlutými bobulemi. V produkci Prosecca musí Glera tvořit alespoň 85 % použitých hroznů.
Termín Verdiso označuje specifickou odrůdu révy i bílé víno s chráněným zeměpisným označením, které se vyrábí v oblasti Veneto v horní části provincie Treviso. Verdiso je původní bílá odrůda pěstovaná v provincii Treviso a zahrnutá do výrobní discipliny Prosecco DOC a DOCG.
Sklizeň hroznů
Sklizeň hroznů je rituál, který se předává z generace na generaci a z metody na metodu. Dnes se toto každoroční setkání práce a společenského sdílení spojuje s tradicí i inovací s jediným cílem: dát vzniknout kvalitnímu vínu.