Le Manzane - Prosecco MAGNUM 20.10 Millesimato BRUT
Objem:
1,5l
Odrůdy hroznů:
Minimálně 85 % Glera určená pro Prosecco Conegliano Valdobbiadene DOCG + maximálně 15 % Pinot Bianco / Chardonnay
Vinice a typ půdy:
Vinice se nacházejí v nadmořské výšce 200-250 m n. m., s jihovýchodní expozicí. Půda střední zrnitosti, jílovitá. Produkce byla v posledních letech snížena pro získání kvalitnějšího vína.
Vinifikace a zrání:
Pouze mošt získaný gravitačním odtokem, statická dekantace za studena (5-7 °C) a následná fermentace při průměrné teplotě 16-17 °C. Poté zrání na kalech přibližně 2 měsíce s jediným přečerpáním. Druhotné kvašení v autoklávech probíhá po dobu 50 dnů při 13 °C, následované dalším dvouapůlměsíčním zráním na kalech s pravidelným promícháváním. Nakonec víno zraje v lahvi 30 dní před uvedením na trh.
Organoleptické vlastnosti:
Světlá slámová barva s jemným a vytrvalým perlením. Jemná vůně s elegantní květinovou intenzitou, tóny citrusů, lehce nezralého jablka a pečiva. Chuť je plná a krémová, s výrazným nástupem a dlouhotrvajícími svěžími slanými a minerálními tóny. Příjemná a dlouhotrvající dochuť.
Doporučené párování:
Špagety s vongole
Carpaccio z tuňáka
Smažená treska
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.