Le Manzane - Prosecco DOCG Extra Dry
Odrůdy hroznů:
Minimálně 85 % Glera určená pro Prosecco Conegliano Valdobbiadene DOCG + maximálně 15 % Chardonnay / Pinot Bianco
Vinice a typ půdy:
Vinice se nacházejí v nadmořské výšce 100-300 m n. m. Půda střední zrnitosti, jílovitá.
Vinifikace a zrání:
Šetrné lisování hroznů, statická dekantace za studena (5-7 °C) a fermentace při kontrolované teplotě 16-18 °C. Poté zrání na kalech přibližně 3 měsíce. Druhotné kvašení v autoklávech probíhá po dobu 40 dnů při 14 °C. Další tří měsíční zrání na kalech zajišťuje jemnější perlení a krémovější strukturu. Nakonec víno zraje v lahvi 30 dní před uvedením na trh.
Organoleptické vlastnosti:
Zářivá slámová barva s jemným perlením, ovocná vůně s květinovými nuancemi.
Doporučené párování:
Luštěninová polévka
Čerstvé sýry s hořčicí
Noky s bílým ragú
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.