Le Manzane - Prosecco Springo GREEN Sui Lieviti
Odrůdy hroznů:
100 % Glera určená pro Prosecco Conegliano DOCG
Vinice a typ půdy:
Pahorky San Michele v obci San Pietro di Feletto. Svažitý terén s jílovitou, načervenalou půdou bohatou na železo.
Vinifikace a zrání:
Ruční sklizeň, statická dekantace moštu za studena, primární fermentace a následné přečerpání k odstranění hrubých kalů. Víno zraje 5 měsíců v nerezových tancích na ušlechtilých kalech s pravidelným batonážováním (mícháním kalů pro zvýšení struktury). Druhotná fermentace začíná v autoklávu (prvních 0,5 baru), poté se víno lahvuje a dokončuje fermentaci v lahvi. Není prováděno setřásání kvasinek (degorgement). Po fermentaci (16 °C první měsíc) se lahve skladují při 10 °C po dobu dalších dvou měsíců pro pomalé rozložení kvasinek. Nakonec je provedeno ruční setřásání lahví. Kvasinky zůstávají na dně lahve až do otevření.
Organoleptické vlastnosti:
Zamlžená slámová barva díky přítomnosti kvasinek, oživená jemným a vytrvalým perlením. Jemná vůně s elegantní ovocnou intenzitou, tóny bílomasých jablek, náznaky žluté broskve a jemné pečivové tóny. Chuť je svěží, slaná, s jemnou a krémovou perlivostí, připomínající voňavou chlebovou kůrku. Dlouhá dochuť. Výborné podle tradice se salámem Sopressa Veneta nebo s mořskými plody. Podávat při 5-7 °C.
Doporučené párování:
Čerstvé sýry
Tatarák z kranasovitých ryb
Prkénko se sušenými uzeninami
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.