Le Manzane - Prosecco ROSÉ DOC
Odrůda hroznů
Glera určená k výrobě Prosecco DOC min. 85 %, Pinot Nero určený k Prosecco DOC max. 15 %
Vinice a typ půdy
Vinice se nacházejí v nadmořské výšce do 200 metrů, pěstované na půdách střední struktury s tendencí k jílovitému složení.
Vinifikace a zrání
Jemné lisování hroznů, statická dekantace moštu za studena při 13 °C a zahájení alkoholového kvašení při kontrolované teplotě 18 °C. Následné stáčení a zrání v nerezových tancích po dobu 2 měsíců. Druhotné kvašení v autoklávu po dobu přibližně 30 dnů při teplotě 14/15 °C, následné zrání další měsíc v autoklávu. Filtrace a lahvování. Zrání v lahvi přibližně 30 dní před uvedením na trh.
Organoleptické vlastnosti
Jemná růžová barva oživená perlením, ovocná vůně s jemnými tóny lesních plodů. Suchá a svěží chuť s lehce hořkým dozvukem.
Doporučená párování
Rizoto s mořskými plody
Tagliolini s lososem
Vařené maso
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.