VALPOLICELLA ALTAROL - Corte Figareto
Území
Lokalita: Valpantena, Kontrolovaná označení původu
Vinice: Altarol
Hrozny: Corvina, Rondinella, Molinara, Oseleta, Corvinone a Croatina
Vinice: Vlastní vinice v oblasti Valpantena mezi vesnicemi Poiano a Quinto v oblasti Figaretto
Charakteristika vinic: Nachází se na svahu s jižní orientací, jílovitá a vysoce vápenitá půda. Rostliny jsou vedeny systémem Gujot s hustotou 4000 keřů na hektar.
Výroba vína a zrání
Sklizeň: Provádí se ručně v malých bednách ve třetí dekádě září.
Vinifikace: Lisované hrozny padají gravitací do malých nerezových kvasných nádob o objemu 50 hektolitrů. Během celé fermentace se provádí každodenní pumpování a délestáže. Teplota je řízena na 28°C.
Ochutnávkové poznámky
Maturace: Vrchol rafinace dosahuje přibližně jeden rok po sklizni.
Organoleptické vlastnosti: Tmavě rubínová barva s fialovými odlesky. Velmi intenzivní aroma třešní, švestek, ostružin a fialek; přirozená charakteristika Valpantena. Chuť je suchá a perzistentní.
Doporučení k jídlu: Ideální spárování s těstovinami, červeným masem, čerstvými nebo středně zralými sýry.
Alkohol: 13 % obj.
Teplota podávání: 16-18°C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.