PASSOCALCARA, Metodo Classico - Musita
Pečlivě vybrané hrozny pro víno zránící v dubových barikách z francouzského dřeva tvoří tento blend, vrcholný projev naší vinařské tradice.
Označení: DOC Sicilia - Šumivé víno
Odrůdy: Chardonnay
Oblast produkce: Západní Sícilie, kopce v okolí Salemi
Půda: Středně těžká s tendencí k vápenci
Vinice: Pěstování formou Guyot na mřížoví
Sklizeň: Od konce července do začátku září
Zrání: V nerezových tancích s ušlechtilými kaly až do jarní druhotné fermentace. Dále zraje v lahvi přibližně 48 měsíců.
Vinifikace: Lisování celých hroznů s frakcionováním moštu při nízkých tlacích pro zachování kyselosti a mineralit. Inokulace selektovanými kvasinkami a fermentace při kontrolované teplotě 13-14 °C.
Degustační poznámky: Jemné a vytrvalé perlení. Vůně zralých aromat s nádechem lískových oříšků, vanilkového krému, chlebové kůrky a briošky. Chuť je slaná a dlouhotrvající.
Teplota: 7/8 °C
Alkohol: 12 % obj.
Objem: 75 cl
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.