ZIBIBBO, Bianco – Cantine Benvenuto
„První kalábrijské Zibibbo“
Oceněno mezi 10 nejlepšími bílými víny Itálie (New York Times) a 20 nejlepšími víny (Decanter).
Hrozny pocházejí z vinic v oblasti Francavilla Angitola (350 m n. m.), pěstovaných na minerálně bohatém žulovém podloží vulkanického původu. Vinice jsou ekologické již několik desetiletí.
Odrůdy hroznů: 100% Zibibbo
Stáří vinice: 25 let
Sklizeň: Mezi druhou a třetí dekádou září, ruční sběr v nejchladnějších hodinách dne do sterilizovaných malých beden.
Vinifikace: Ručně vybrané hrozny jsou odstopkovány a jemně lisovány. Probíhá krátká macerace při nízké teplotě, poté pneumatické lisování. Fermentace probíhá spontánně s autochtonními kvasinkami v nerezových tancích. Víno dále zraje na jemných kalech s pravidelným mícháním (bâtonnage).
Organoleptické vlastnosti:
Barva: Slámově žlutá barva se zelenkavými odlesky.
Vůně: Intenzivní, komplexní a aromatická s minerálními tóny, citrusy, květy pomerančovníku a aromatickými bylinami.
Chuť: Svěží, minerální, elegantní s dlouhou perzistencí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.