NEGROAMARO Rosato - Cantele

Neohodnoceno

Rosato di Negroamaro od Cantele je vyráběno ve svěžím, lehkém stylu, který zdůrazňuje výrazné aroma a chuť Negroamara při vinifikaci jako rosé. Je to ideální víno k předkrmům, pizze, rybám a mořským plodům i jednoduchým prvním a druhým chodům – zejména zeleninovým pokrmům.

Dostupnost Skladem
250 Kč
NEGROAMARO Rosato - Cantele
Neohodnoceno

Místní obyvatelé mu stále říkají Niuru Maru: Negroamaro, což znamená „hořká černá (červená)“.
V minulosti se Negroamaro pěstovalo výhradně pro přepravu na sever Itálie, kde chladnější klima ztěžovalo dosažení požadované barvy a hladiny alkoholu ve vínech, která tam vyráběli. V posledních desetiletích se však stále více vinařství v regionu Salento zaměřilo na tuto odrůdu jako na jeden z nejušlechtilejších výrazů puglijského vinařství.
Rosé vína Cantele se vyrábějí z pečlivě vybraných hroznů Negroamaro, které se také používají k výrobě našich prestižních vín Salice Salentino a Teresa Manara Negroamaro. Vinař Gianni Cantele k dosažení hlubokého růžového odstínu a bohaté vůně i chuti využívá italskou metodu salasso (v angličtině a francouzštině známou jako saignée): Během macerace hroznů Negroamaro na slupkách, kdy se extrahuje přirozeně tmavá barva této odrůdy, část moštu "odkrví" (odtud název metody) do jiné nádoby. Po fermentaci je výsledné víno stařeno a lahvováno jako naše Rosato di Negroamaro a Rohesia.

Klasifikace: I.G.T. Salento
Odrůda: Negroamaro
Oblast produkce: Guagnano (Le)
Systém vedení révy: Kordon s krátkým řezem (5 000 keřů na hektar)
Sklizeň: Druhá polovina září
Macerace: Hrozny macerují 12–24 hodin
Vinifikace: Mošt z prvního lisování fermentuje při 14–15 °C
Zrání: V nerezových tancích
Potenciál zrání: K okamžité konzumaci nebo archivaci 1–2 roky
Servírovací teplota: 11 °C

Degustační poznámky
Barva: Jemná růžově růžová.
Vůně: Esence muškátu a růže doprovázená jahodami a třešněmi. Sladká a jemná vůně s pozoruhodnou intenzitou.
Chuť: Vysoký obsah alkoholu je dokonale vyvážen jemnými chutěmi a svěží lehkostí, elegancí a perzistencí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola