CAMPO BURI Rosso - La Cappucina
Víno Campo Buri z vinařství La Cappuccina je směsí 90 % Carménère a 10 % Oseleta, odrůdy s velmi nízkým výnosem, kterou vinařství oživilo díky jejímu výraznému aroma.
Víno má intenzivní rubínově červenou barvu a na nose se projevuje bylinnými tóny, černým rybízem, borůvkami a kořením, jako je pepř, hřebíček a vanilka.
Na patře je vyvážené s dlouhým závěrem, díky zralým tříslovinám a plné ovocné chuti.
Vyrábí se z hroznů pěstovaných na vulkanické půdě v nadmořské výšce 80 metrů, které jsou ručně sklízeny, fermentovány a následně macerovány po dobu 30 až 40 dní.
Víno zraje 14 měsíců v sudech z francouzského dubu a dále zraje 12 měsíců v lahvi, což mu dodává komplexitu s věkem.
Doporučená teplota podávání je 18–20 °C a víno se ideálně hodí ke grilovaným nebo pečeným červeným masům a zralým sýrům.
Název „Campo Buri“ znamená „Pole rodiny Buri“, což byli předchozí majitelé tohoto pozemku
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.