NERELLO - Spadafora 1915

Neohodnoceno

Toto víno je historickou součástí naší vinařské tradice. Jeho název odkazuje na popularitu odrůdy Nerello, známé také jako Calabrese nebo Greco Nero.
Tato autochtonní odrůda, která se po staletí pěstuje v Kalábrii, se téměř výhradně využívá pro produkci tohoto vína.

Dostupnost Skladem
280 Kč
NERELLO - Spadafora 1915
Neohodnoceno

Charakteristiky vína
Klasifikace: CALABRIA I.G.P.
Typologie: Barikované červené víno
Vyrobené lahve: 50 000
Terroir: Kopcovitá oblast mezi řekami Crati a Busento, poblíž legendární hrobky Alaricha.
Odrůdy hroznů: Nerello (Calabrese, Greco Nero)
Metoda pěstování: Tradiční keřové vedení révy, redukovaný výnos 80 q/ha.
Období sklizně: Konec září až polovina října
Vinifikace: Šetrné lisování, dlouhá macerace na slupkách.
Fermentace: V nerezových tancích s kontrolovanou teplotou.
Zrání: Nejprve v nerezu, poté v barikových sudech (druhý průchod) po dobu 6 měsíců, následně nejméně 6 měsíců v lahvi.

Senzorické vlastnosti
Barva: Sytě červená s granátovými odlesky, které se během zrání v lahvi přirozeně vyvíjejí.
Vůně: Intenzivní a vytrvalá, s tóny červeného ovoce, koření, lékořice a kakaa.
Chuť: Vyvážená, jemně tříslovitá, s hladkou a sametovou texturou, která dává vínu harmonii a eleganci.

Gastronomické párování: doporučuje se s typickými regionálními pokrmy jako fusilli s ragú a 'ndujou ze Spilingy, nebo ricotta s uzenou bottargou a pepřem.
Servírovací teplota: doporučeno 18–20 °C, před podáváním nutná dekantace.
Obsah alkoholu: 13,5 % obj.

Ocenění a uznání: Víno Nerello získalo prestižní uznání ve všech hlavních vinařských průvodcích jako Gambero Rosso, Vitae AIS, Bibenda FIS aj.
Rovněž bylo finalistou na prestižním Merano Wine Festival 2020.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola