BACCA NERA - Corte Figareto
Území
Lokalita: Valpolicella Valpantena, Vino Ross Designation of Origin
Vinice: Brolo del Figaretto
Hrozny: Corvina, Rondinella, Molinara, Croatina, Cabernet Sauvignon, Merlot, Oseleta, Corvinone, Dindarella, Corvina a Turchetta
Charakteristika vinic: Nachází se na svazích a podhůřích s jižní orientací. Velmi vápenitá půda. Systém výsadby Gujot s hustotou 4000 rostlin na hektar.
Výroba vína a zrání
Sklizeň: Provádí se ručně v bednách po 5 kg ve třetí dekádě září.
Vinifikace: Lisované hrozny padají gravitací do malých nerezových nádob o objemu 50 hl. Během fermentace se provádí pumpování a délestáže. Teplota nevysočuje nad 28°C. Po dokončení fermentace víno zraje 3 měsíce ve vybraném dřevě a 3 měsíce v láhvi před uvedením na trh.
Ochutnávkové poznámky
Maturace: Vrchol zralosti je dosažen přibližně jeden rok po sklizni.
Organoleptické vlastnosti: Tmavě rubínová barva s fialovými odlesky. Tóny třešní, švestek, zralých ostružin, intenzivní aroma fialek typických pro tyto hrozny. Suché a perzistentní na patře.
Doporučení k jídlu: Ideální k těstovinám, červenému masu, mladým nebo středně zralým sýrům.
Alkohol: 14 % obj.
Teplota podávání: 16-18°C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.